Close search

Лимонов кекс с бял шоколад

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Лимонов кекс с бял шоколад photo-credit Сочен лимонов кекс с бял шоколад

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата до удвояване на обема, добавяме захарта и разбиваме с миксера до получаване на гъст крем. 
  2. Добавяме маслото и лимона - корите и сока, разбъркваме и добавяме пресятото с бакпулвера брашно. 
  3. Добавяме прясното мляко и мака, и разбъркваме до хомогенност. 
  4. Изсипваме във форма за кекс и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути или до суха клечка. 
  5. След като леко поизстине, заливаме с разтопения на водна баня бял шоколад. По желание, може да добавим и малко карамел.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност