Ореховки с крем от маскарпоне
Продукти
- 2 с.л. брашно
- 120 г пудра захар
- 200 г орехи нарязани
- 2 белтъка
- 2 с.л. какао
- за крема:
- 50 г пудра захар
- 1 ванилия
- 100 г маскарпоне
Начин на приготвяне
- Разбиваме белтъците на сняг заедно със захарта, на топло.
- Прибавяме брашното, какаото и нарязаните орехи.
- С помощта на чаена лъжичка изсипваме сместа на купчинки в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно.
- Печем в умерена фурна.
- За крема: в купа смесваме маскарпонето с пудрата захар. Разбиваме добре.
- Добавяме ванилията и разбиваме отново до гладка хомогенна смес.
- С получения крем слепяме ореховките.
- По желание, преди сервиране поръсваме с малко натурално какао.
Захарни близалки
В подходяща тенджера варим захарта с водата, докато се получи извънредно гъст сироп - капката да заст...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook