Пържени филийки с пудра захар и канела
Продукти
- 500 г хляб сух
- 270 мл прясно мляко
- 3 яйца
- 1 с.л. брашно
- 2 г сол
- 1 ч.л. захар
- 30 мл олио за пържене
- 20 г пудра захар
- канела
Начин на приготвяне
- Нарязваме хляба на филийки с дебелина около 1,5 см.
- В купа размиваме брашното в 20 мл. от млякото.
- При непрекъснато бъркане, прибавяме едно по едно яйцата, солта и захарта.
- В друга купа слагаме останалото прясно мляко.
- Потапяме филийките за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
- Пържим до златист цвят в сгорещеното олио.
- Филийките сервираме топли, гарниране и канела и пудра захар.
Печени картофи с кашкавал и риган
Измиваме и сваряваме картофите. Обелваме ги и ги на...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook