Пай с тиква
Продукти
- 1 маслено тесто
- за плънката:
- 600 г тиква печена
- 100 г захар
- 4 яйца
- 100 мл. сметана сладкарска
- 0,5 ч.л. канела
- 100 мл. прясно мляко
- 1 ванилия
- 1 г джинджифил
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата със захарта.
- Пасираме тиквата и я я добавяме към яйцата и захарта.
- След това добавяме прясното мляко, сметаната и подправките.
- Плънката изсипваме върху масленото тесто и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 45 минути.
- Печенето е на принципа на чийзкейка – в крайщата трябва да е готово, докато в средата трябва да леко кремообразно.
- След като е готов, изваждаме пая от фурната и го оставяме да се охлади напълно преди да го сервираме.
Рецептата за "Маслено тесто", може да намерите в категория "Печива".
Маслено тесто
Смесваме брашното и бакпулвера и ги разбъркваме добре, добавяме маслото, яйцето и ванилията. Почваме ...
Пълнен шаран с орехи
Почистваме шарана от люспите и вътрешностите, осоляваме го и го натриваме с прясно изцедения лимонов ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook