Пица с гъби и моцарела
Продукти
- 1 глава червен лук
- 2 стръка риган
- 2 с.л. доматено пюре
- 3 с.л. зехтин
- 200 г домати от консерва
- 300 г гъби
- 100 г моцарела
- 1 скилидка чесън
- 1 тесто за пица, готово
Начин на приготвяне
- От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.
- Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин.
- Добавяме доматите. Варим, докато соса се сгъсти.
- След това добавяме доматеното пюре, ригана и сол на вкус.
- Нарязваме моцарелата на кръгчета, а гъбите оставяме цели.
- Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с лука, гъбите, моцарелата и риган.
- Печем в предварително загрята фурна на 240 градуса, до готовност.
*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".
Пица "Маргарита"
Измиваме доматите и ги нарязваме на кръгчета. Поставяме ги в купа. Нарязваме чесъна на много ситно ил...
Пица с тиква
Нарязваме тиквата на малки парченца, които поставяме в малко количество кипяща вода за около 3 минути...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook