Шоколадов кекс с орехи
Продукти
- 200 г брашно
- 0,5 ч.л. бакпулвер
- 0,5 ч.л. сода
- 1 ванилия
- 0,5 ч.ч. орехи , смлени
- 5 яйца
- 180 г захар
- 160 г масло
- 50 мл. прясно мляко
- 2 с.л. какао
- 100 г черен шоколад
- 100 г млечен шоколад
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
- Черния, млечния шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко.
- Разбиваме и добавяме маслото и шоколада. Отново разбиваме добре.
- Прибавяме орехите и разбъркваме.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.
- Печем кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност), около 40-45 минути.
Пица с аспрежи
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. Намазваме блата с доматения ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook