Сладкиш "Крем карамел"
Продукти
Начин на приготвяне
- Карамелизираме захарта за карамела.
- В купа смесваме и разбиваме добре прoдуктите за крема и изсипваме сместа върху изстиналия карамел.
- В друга купа смесваме и разбиваме добре продуктите за тестото/блата и изсипваме внимателно върху сместа за крема. Трябва да разпределим максимално равно втората върху първата смес.
- Печем на водна баня, около 50 минути на 250 градуса.
- След като се изпече оставяме сладкиша да изстине и го поставяме в хладилник за около 10 часа.
- След това изваждаме и "обръщаме" от формата или тавата, в която сме пекли сладкиша и по желание, гарнираме заливайки с карамела и коктейлни череши.
Клафути с праскови
С разтопеното масло намазваме тавичка и подреждаме нарязаните праскови. Разбиваме яйцата със захарта....
Ориз с тиква
Сваряваме тиквата за около 10 минути. В дълбок тиган задушаваме лука в маслото на слаб огън. Добавяме...
2 Коментара
Потъва, но при печенето изплува. Това е арабски сладкиш Кодрит Кадир. Правя го често и никога не е имало "фал" с изплуването.
"Потъва", но при печенето се разделя на два пласта, заради различната плътност ;)