Сладкиш с праскови
Продукти
- 470 г брашно
- 350 г захар
- 260 мл. прясно мляко
- 150 г масло
- 5 яйца
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
- 1 ч.л. сол
- 4 праскови
- 1 с.л. лимонова кора
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
- Разбиваме захарта с яйцата до побеляване.
- Добавяме разтопеното масло и разбиваме добре.
- След това добавяме млякото, лимоновата кора и ванилията.
- Бакпулверът и брашното ги смесваме, и изсипваме в сместа.
- Прасковите предварително нарязваме и овалваме в малко брашно, и добавяме към сместа. Разбъркваме внимателно с лъжица.
- Печем на 180 градуса, около 45-50 минути.
- Преди сервиране, поръсваме с малко пудра захар.
Гъбки от пъдпъдъчи яйца и чери домати
Сваряваме и обелваме яйцата.Измиваме, подсушаваме и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook