Close search

Сладкиш със сини сливи и бадеми

5.0
от общо 126 глас
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 12
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Сладкиш със сини сливи и бадеми photo-credit Класически немски сладкиш

Продукти

Начин на приготвяне

1. Пресяваме брашното в голяма купа и добавяме щипка сол, захар, ванилена захар, 1 яйце.

2. Разтапяме маслото на слаб огън. Оставяме маслото да се охлади. Загряваме леко и млякото, като трябва да бъде само приятно топло, не горещо.

3. Разтваряме прясната мая с щипка захар, малко топла вода и малко брашно и оставяме да шупне. Ако ползваме суха мая, направо я добавяме в брашното.

4. След като добавим съставките, започваме да разбъркваме с миксер с приставка за тесто на ниска степен около 2 минути и още 3 минути на по-висока степен.

5. Оставяме тестото да си почине, като го завиваме с кърпа и държим в затоплена стая. След като си удвои обема, пренасяме тестото на набрашнена повърхност и разточваме правоъгълник с размери 30х40 см.

6. Взимаме правоъгълна тава и намазваме с олио. Поставяме отгоре хартия за печене и разстиламе тестото.

7. Измиваме сините сливи и махаме костилките. Подсушаваме ги и започваме да ги подреждаме върху тестото обърнати нагоре. Оставяме покрая коричка.

8. Печем на 180 градуса (на вентилатор) или 200 градуса (на обикновена фурна), в предварително загрята фурна около 20-30 мин. Към края на печенето добавяме филираните бадеми.

9. След като сладкиша е готов, го изваждаме на решетка, за да изстине. След това поръсваме със захар. По желание може да сервираме с разбита сметана или топка сладолед.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност