Close search

Сладкиш със сини сливи и бадеми

5.0
от общо 126 глас
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 12
Сервирай с 5 Кафе

Сладкиш със сини сливи и бадеми photo-credit Класически немски сладкиш

Продукти

Начин на приготвяне

1. Пресяваме брашното в голяма купа и добавяме щипка сол, захар, ванилена захар, 1 яйце.

2. Разтапяме маслото на слаб огън. Оставяме маслото да се охлади. Загряваме леко и млякото, като трябва да бъде само приятно топло, не горещо.

3. Разтваряме прясната мая с щипка захар, малко топла вода и малко брашно и оставяме да шупне. Ако ползваме суха мая, направо я добавяме в брашното.

4. След като добавим съставките, започваме да разбъркваме с миксер с приставка за тесто на ниска степен около 2 минути и още 3 минути на по-висока степен.

5. Оставяме тестото да си почине, като го завиваме с кърпа и държим в затоплена стая. След като си удвои обема, пренасяме тестото на набрашнена повърхност и разточваме правоъгълник с размери 30х40 см.

6. Взимаме правоъгълна тава и намазваме с олио. Поставяме отгоре хартия за печене и разстиламе тестото.

7. Измиваме сините сливи и махаме костилките. Подсушаваме ги и започваме да ги подреждаме върху тестото обърнати нагоре. Оставяме покрая коричка.

8. Печем на 180 градуса (на вентилатор) или 200 градуса (на обикновена фурна), в предварително загрята фурна около 20-30 мин. Към края на печенето добавяме филираните бадеми.

9. След като сладкиша е готов, го изваждаме на решетка, за да изстине. След това поръсваме със захар. По желание може да сервираме с разбита сметана или топка сладолед.

1 Коментар

  1. Small
    James

    Add a small amount of sugar, warm water, and flour to dissolve the fresh yeast, then allow it to foam. Dry yeast is added straight to the flour if it is being used. bespoke bookcases

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност