От архивите на Мама: Торта Реване
Добавено от
karabiberova
Видяна: 2472
Продукти
5 яйца 1/2 ч.ч. пудра захар 1/2 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. грис 1 бакпулвер за сиропа: 1 и 1/2 ч.ч. захар 2 ч.ч. вода ванилия 1 с.л. лимонов сок за глазурата: 100 мл. сладкарска сметана 1/2 малка кофичка заквасена сметана пресни ягоди 1-2 с.л. смлени орехи 1-2 с.л. мед
Начин на приготвяне
Разбиваме на пухкав крем яйцата със захарта. Прибавяме, с ръсене, предварително смесените брашно, грис и бакпулвер. Получената смес изсипваме в подходяща малка тавичка, покрита с хартия и намазана с масло или олио. Печем около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След изпичане обръщаме блата в чиния и оставяме да се охлади. Сварява се сироп от захарта и водата, ароматизирайте с ванилия и лимонов сок. Охлаждаме за десетина минути. Изстиналият блат внимателно се сиропира. Оставя се на студено за няколко часа. Най-добре за една нощ, за да се поеме хубаво сиропа. За глазурата разбиваме сладкарската сметана, добавете заквасената сметана и бъркаме до хомогенизиране. Реването се намазва със сметаната и се покрива с ягоди и орехи. Поръсваме с мед и.....имаме един лесен за приготвяне, изключително вкусен и лек десерт.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook