Паста с кюфтенца
Добавено от
NikoletaIvanova
Видяна: 2967
Продукти
1 филийка хляб , сух 1 яйце 1 глава лук за кюфтетата, ситно нарязан 3 скилидки чесън за кюфтетата, ситно нарязан 500 г кайма или мляно месо сол на вкус черен пипер на вкус 3 стръка магданоз 1 ч.л. чубрица 1 ч.л. кимион 400 г спагети 1 с.л. лютеница 1 скилидка чесън 1 глава лук 1 с.л. брашно 5 г магданоз , пресен 5 г босилек , пресен
Начин на приготвяне
Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата. Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона. Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа. В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите. Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки. В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и изсипваме при кюфтетата. Сервираме спагетите поляти със соса и по желание, поръсени с пармезан и пресен магданоз. *снимка: www.flickr.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook