Пъстър кейк
Добавено от
MariyaTyufekchieva
Видяна: 7561
Продукти
4 броя яйца; 200 мл. прясно мляко; 200 мл. олио( разтопено масло); 200 гр. захар; 300 грама брашно; 3 супени лъжици натурално какао; 1 бакпулвер; ванилия; щипка сол.
Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците в две достатъчно дълбоки купи. Разбийте първо белтъците като постепенно добавяте захарта,докато станат на пяна. Към жълтъците добавете разтопеното масло и разбивайте постепенно добавяйки млякото. Добавете жълтъчената смес към белтъчената докато разбърквате с лъжица. Прибавете към брашното бакпулвера и солта и пак при непрекъснато бъркане го изсипете в яйчената смес. Готовото кексово тесто разделете по равно в двете купи, като в едната добавите какаото и разбъркайте до разтварянето му. Намаслете и поръсете с брашно дъното и стените на съд с големина 24-26 см.в диаметър. Започва интересната част :) В центъра на съда сипете три супени лъжици от бялата смес. Върху нея добавете от какаовата същото количество.Продължете така до изчерпване на двете смеси. Центъра може да оформите с клечка за зъби фигурки.Загрейте фурната на 180 градуса и печете при същата температура около 30-40 минути без да отваряте фурната. Извадете готовият кейк и оставете да изстине добре преди да разрежете.
1 Коментар
http://tastywithmaria.blogspot.com/2012/08/blog-post_25.html