Пиле лютика
Добавено от
petya.pelovskatodorova
Видяна: 6732
Продукти
1 пиле сварено и обезкостено, запазете и бульона 2 средно големи гл. червен лук 3-4 ск. чесън 10 зелени чушки 1 люта чушка 3-4 червени чушки 2 средно големи патладжана 1 буркан домати 1/2 връзка магданоз, няколко листа босилек зехтин, сол...захар
Начин на приготвяне
Пилето се сварява и обезкостява, запазете и прецедения бульон. Чушките и патладжаните се изпичат в тавичка във фурната. В подходящ съд - тенджера или голям тиган *тип Уок се сипва зехтин, които да покрие дъното. Нарязаният на ситно лук и чесън се счуква в хаванче и се запържва. Зелените и червените изпечени чушки, както и патладжана, и лютата чушка се обелват, нарязват на дребно, счукват в хаванче и последователно се прибавят в съда с изпържените лук и чесън. Зеленчуците се намачкват в хаванчето, за да запазят вида си, а не се пюрират в блендер или с пасатор... Към зеленчуковата смес прибавяме чаша от пилешкия бульон, за да не загори... Доматите от се нарязват на дребно и отново се намачкват в хаванчето, след което се добавят в съда и се оставят на бавен огън около 10 минути, докато изври водното им съдържание. Поставя се щипка захар. Магданозът се нарязва на дребно, а пресният босилек се накъсва... Когато доматите са готови прибавяме обезкостеното пилешко месо, което сме накъсали на жулиенчета, осоляваме, разбъркваме добре и оставяме на бавен огън да покъкри...Ако е необходимо прибавяме още от пилешкия бульон, но внимаваме да не разводним манджата... След като свалим от огъня, добавяме нарязаните подправки - магданоз и босилек. Сервира се топло или студено, придружено с домашен хляб и българско сирене.... Мъжът ми приготвя много хубави питки, а последната рецепта, която прави е на ХЛЕБЧЕТА СЪС СУСАМ И СЛЪНЧОГЛЕДОВИ СЕМКИ (гледахме я по канал 1 на испанската тв)
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook