"Плодова шарлота"
Добавено от
cvetelinaina
Видяна: 4937
Продукти
Блат и стени на тортата: 1 опаковка бишкоти "Савоярди" (200 гр.) 125 г масло 90 г пудра захар 100 мл захарен сироп Яйчен крем: 3 жълтъка 150 мл прясно мляко 100 гр. захар 20 г желатин 500 гр. извара 3 с. л. лимонов сок 400 мл течна млечна сметана 10 с. л. пудра захар Плодово желе: 100 гр. замразени малини 5 с. л. пудра захар 10 г желатин 200 гр. сладко от боровинки (или друго по ваш избор)
Начин на приготвяне
Блат и стени на тортата: Бишкотите се подрязват до височината, която желаете. Изрезките и още 1-2 цели бишкоти, се натрошават. Смесват се с маслото и пудрата захар. Тази смес се използва за блат на тортата. Бишкотите се нареждат от вътрешната страна на тортената форма (хубаво е да бъде застлана с хартия) и се поливат леко със захарен сироп. Вътре се изсипва сместа и се натиска плътно, за да се заглади. Оставя се в хладилник да се стегне. Яйчен крем: Жълтъците се разбиват с прясното мляко и захарта. От тях се сварява крем. Към него се прибавят желатина, предварително накиснат в малко студена вода и разтопен на водна баня. Когато изстине кремът, към него се прибавят изварата, лимоновия сок и течна сметана, предварително разбита с 10 с. л. пудра захар. Всичко се смесва много добре и когато се сгъсти достатъчно, се изсипва във формата и се връща в хладилника за около 4 часа (аз нямах търпение и я оставих за около 20 мин във фризера). Плодово желе: Замразените малини се размразяват и се наръсват с пудра захар, за да пуснат сок. В този сок се разтварят желатина, разтопява се на водна баня и се смесва с малините и сладкото от боровинки. Тази смес се изсипва върху тортата, подравнява се и пак се оставя в хладилника. Преди сервиране обръчът на формата се маха. Това е. Надявам се да ви хареса !!!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook