Салата от печени тиквички
Добавено от
lyubomiral
Видяна: 4584
Продукти
Продукти за 2 порции: 4 тиквички 1/4 ч.ч. зехтин (или олио) 2 с.л. ябълков оцет 2 с.л. балсамов оцет 1 ч.л. сол 1/4 ч.л. черен пипер 2 скилидки чесън нарязан на дребно 3 с.л. копър нарязан на ситно 3 с.л. магданоз нарязан на ситно
Начин на приготвяне
Включете скарата да загрее до 200 С. Измийте и нарежете тиквичките по дължина на ленти с дебелина 1 см. Напръскайте тиквичките с мазнина (олио или зехтин) преди печене. Печете по 2-3 минути от всяка страна, или докато леко се запекат. След това ги преместете в чиния и оставете леко да изстинат. В голяма купа смесете олиото, оцета, балсамовият оцет, солта, черният пипер, магданоза и копъра. Нарежете тиквичките на по-малки парчета и ги добавете към сместа в купата. Оставете да се мариноват за поне 10 минути. Ястието може да се консумира на стайна температура или студено.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook