Сладкиш с карамелизиран ананас
Добавено от
Master Chef
Видяна: 6152
Продукти
4 яйца 1 ч.ч. брашно 1 пак. бакпулвер 1/2 ч.ч. захар 1 ванилия 150 гр. масло 1 консерва ананас на шайби 50 гр. захар за карамела 1 есенция ром 150 гр. заквасена сметана
Начин на приготвяне
1. Разбиваме яйцата със захарта и маслото. 2. Добавяме пресятото брашно и бакпулвер. 3. Карамелизираме на дъното на кръгла тавичка захарта с малко вода и оставяме да изстине. Намазваме обилно с брашно. 4. Отцеждаме ананасите и ги подреждаме и заливаме със сместта. 5. Печем около 30-40 мин на предварително загрята фурна на 180 градуса. 6. Оставяме леко да изстине и обръщаме върху поднос. Заливаме докато е още горещо с леко разредения сироп от ананас. 7. Разбиваме сметаната с ванилията, малко захар и есенцията ром и сервираме като топинг.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook