СОЧЕН ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ
Добавено от
kulinarnafeya
Видяна: 5141
Продукти
200 гр захар 150 гр брашно 1 бакпулвер щипка сол 1 ванилия 2 яйца 2 супени лъжици олио 100 мл прясно мляко 4-5 големи ябълки За глазурата: 1 яйце 6 супени лъжици захар 50 гр безсолно масло
Начин на приготвяне
Смесете захарта, пресятото брашно, бакпулвера и солта. В дълбока купа леко разбъркайте яйцата, млякото, олиото и ванилията. Към млечната смес постепенно добавете сухата смес и разбъркайте добре. Обелете ябълките и ги нарежете на тънки ивици. Добавете ги към тестото. Изсипете сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно тавичка, по възможност с откопчаващ се ринг. ( 26 см). Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути. Глазура: Разбийте яйцето със захарта и разтопеното масло. Намажете сладкиша с получената смес и върнете във фурната да се запече за още 10 минути. Извадете сладкиша, оставете го за 10 минути преди да отстраните ринга. Добре изстиналия ябълков сладкиш, поръсете с пудра захар. Извадете сладкиша, оставете го за 10 минути преди да отстраните ринга. Добре изстиналия ябълков сладкиш, поръсете с пудра захар.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook