ТОРТА "ТРИ ШОКОЛАДА"
Добавено от
anna.toteva
Видяна: 34538
Продукти
2 пакета бисквити 3с.л. разтопено масло 2с.л. прясно мляко 1л. течна сладкарска сметана 0.5л прясно мляко 200гр. черен шоколад 200гр млечен шоколад 200гр бял шоколад 75гр захар желатин
Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат на ситно и се смесват с маслото и пр.мляко.Изсипват се в тортена форма и се притискат хубаво до оформяне на блат. Смесваме сметаната и пр.мляко.Разделяме на 3 равни част. Слагаме първата част заедно със захарта и черния шоколад на котлона и бъркаме докато се разтопи шоколада.Сваляме от огъня и прибавяме желатина.Изсипваме сместа върху блата.Оставяме в хладилника да стегне(около 2 часа). След като първия крем е стегнал напълно,приготвяме втория по същия начин,но с млечен шоколад.Изсипваме го внимателно върху първия крем и пак оставяме в хладилника да се стегне.След това приготвяме и крема с белия шоколадОставяме в хладилника за по-дълго време(около 4 часа). Отгоре се украсява по желание.
1 Коментар
да за всеки блат се прибавя по 1 желатин,а захар само в блата с черния шоколад