Close search

Как да готвим риба за празник и делник?

Как да готвим риба за празник и делник? Готвенето с риба дава разнообразни възможности, покриващи целия регистър от лесно до сложно и от празнично до всекидневни, бързи предложения. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Никулден наближава. За това ни подсещат календарът и рибните щандове на магазините, отрупани с разнообразни видове и размери. Подсещат ни също, че трябва по-често да включваме риба във всекидневното си меню. В световен план повишеното желание за водене на здравословен живот доведе и до по-голям апетит за риба.

В хлъзгавата материя ни ориентира шеф Ивайло Рангелов и майстроския му клас, организиран от Kulinaria.bg. Готвенето с риба дава многообразни възможности, покриващи целия регистър от лесно до сложно и от празнично до всекидневни, бързи предложения.

Всяка вълнуваща история има забележително начало. В този случай става въпрос за неустоимо антре, каквото е карпачото от риба тон. С него непременно ще поласкаете небцето на човека до вас и ще достигнете сърцето му.

При избирането на риба тон е добре да се спрем на производител, гарантиращ, че рибата е била отгледана устойчиво.

Всичко това е чудесно, но как да избираме, купуваме и приготвяме риба?

И понеже Никулден е само един от поредицата празници, можете да отпразнувате специалните моменти в живота с едно истинско гурме предложение тартар от риба тон, който се съчетава прекрасно с хрупкави тънко нарязани филийки и изстудено розе.

Когато добиете увереност в готвенето, можете да опитате силите си с филе от риба тон. Тук е важно най-вече да не преготвите рибата, за да запази тя соковете и свежестта си. Ще ги подчертаете с гарнитура от фино нарязани зеленчуци и нудли от елда.

Котлетите от лаврак също са по силите и на не толкова опитни готвачи. Тук най-важно е качеството на съставките. Избирайте винаги прясна риба. Тя се познава по това, че мирише добре – на море, а не на риба, и има бистри очи. В добрите магазини ще изчистят твърдите люспи вместо вас.

Празниците са време за срещи с приятели, които можем да зарадваме със саганаки с октопод, калмари и скариди – чудесен повод да си спомните хубавите мигове от лятото, което все някога пак ще дойде.

Лесно, но и ефектно предложение е салатата с маринован октопод и маслини, която също може да ни върне спомените от безгрижната гръцка ваканция.

И тъй като само с празници, уви, не се живее, винаги можете да опитате салатата с консервирана риба тон, червен боб и царевица. Приготвя се бързо, не изисква усилия, а е свежа и питателна, без да натоварва.

Като цяло е важно да избираме винаги прясна риба – това гарантира не само отлични вкусови качества, но и спестено време в кухнята. Първокачественият проудкт изисква веща, но затова пък минимална обработка, за да изпъкне неповторимия вкус.


Колкото до атмосферата по време на курса – тя бе приповдигната и жизнерадостна, както се полага. За градуса на емоциите се грижиха шеф Рангелов и организаторите от Kulinaria.bg

Нашите спонсори Алта България и ВК Комерсиал също зарадваха участниците с вкусни подаръци.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност