Close search

Маринована сьомга върху ризото с медено-синапен сос

4.2
от общо 138 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Маринована сьомга върху ризото с медено-синапен сос photo-credit Маринована сьомга върху ризото с медено-синапен сос

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За ризотото: Нарязваме на ситно и запържваме лука до златисто. Прибавяме ориза “Арборио”, сухото бяло вино и 150 мл. вода, и го оставяме докато се свари. 
  2. Към готовия ориз добавяме зеления лук , сметаната, сол и черен пипер. 
  3. Нарязваме сьомгата на кубчета и я мариноваме в сока от лимона и портокала, солта, черния пипер, кориандъра, зехтина и оставяме да преседи в хладилник едно денонощие. 
  4. За соса: Смесваме меда, синапа и чаена лъжица сок от лимон. 

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK