Close search

Печен агнешки джолан с ароматни подправки

5.0
от общо 126 глас
Време: 3 ч. и 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Печен агнешки джолан с ароматни подправки photo-credit Крехък агнешки джолан с ароматни подправки

Продукти

100 г съдържат:

  • 250 калории
  • 17 г мазнини
  • 18 г протеини
  • 10 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната до 160 градуса. В дълбок съд сотираме в зехтин лука, морковите, праза, подправките (дафинов лист, розмарин, канела) и целината. Добавяме доматеното пюре и захарта. Готвим няколко минути, след което прибавяме бульона и виното. Оставяме да заври.
  2. Подправяме добре джоланите и в друг подходящ съд ги задушаваме в малко мазнина до златисто-кафяво. Преместваме месото в дълбок съд за печене и го заливаме със соса. Покриваме съда с алуминиево фолио и го поставяме във фурната.
  3. Печем ястието 3 часа, докато месото стане крехко и лесно се отделя от костта, след което го преместваме в съд за сервиране. (По желание, може да отцедим соса от печеното с помощта на цедка и го сервираме като допълнително блюдо).
  4. За соса: Поставяме ябълките, доматите, лука, захарта, оцета, стафидите и солта в голям съд. Покриваме и варим 30 минути, като периодично разбъркваме. Добавяме останалите продукти и готвим още 30 минути, като отново разбъркваме от време на време. Намаляме силата на огъня, така че сосът да остане да къкри, докато се сгъсти.
  5. Сервираме с месото полято със соса и по желание, гарнирано със задушени зеленчуци. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK