Телешко варено със зеленчуци
Продукти
- магданоз
- мащерка
- зехтин
- черен пипер на зърна
- сол
- 5 скилидки чесън
- 2 бр. дафинов лист
- 3 моркова
- 1 ряпа алабаш
- 1 глава целина
- 1 стрък праз лук
- 700 гр телешки шол
Начин на приготвяне
1. Измиваме и нарязваме месото на големи парчета. Почистваме целината, ряпата, праз лука и морковите и нарязваме всичко на едри парчета. По желание можем да оставим морковите цели.
2. Добавяме сол, черен пипер на зърна, дафиновия лист, зехтин и стрък мащерка. Поставяме тенджера на котлона и поставяме всички продукти. Доливаме гореща вода, като покриваме продуктите.
3. Препорчъваме ви да използвате тенджера под налягане. Може да използвате и обикновена тенджера, като трябва да се готви на слаб огън до готовност на месото. Сервираме топло, поръсено с нарязан на ситно магданоз.
Свински кебап с ориз
1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме месото на кубчета. В дълбока купа слаг...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook