Close search

Зеленчукова лазаня

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Зеленчукова лазаня

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме корите за лазаня според инструкциите на опаковката.
  2. Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги поставяме в намаслена тавичка. 
  3. Добавяме оцета, зехтина, чесъна и розмарина. 
  4. Разбъркваме добре и ги запичаме във фурна за 15 минути, или докато покафенеят и омекнат.
  5. Покриваме дъното на тавичка с бешамелов сос. Добавяме кора за лазаня, сирене, зеленчуци и редуваме отново кора, сирене, зеленчуци. Отгоре завършваме с кори и сос "Бешамел".
  6. Печем на 200 градуса, около 40 минути, докато лазанята хване златиста коричка.
  7. Малко преди края настъргваме кашкавала.
  8. Сервираме със свежа салата по избор. 

* Рецепта за сос "Бешамел" може да откриете тук.

Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK