Close search

10 златни съвета за вечно здраве и дълъг живот от Петър Димков

10 златни съвета за вечно здраве и дълъг живот от Петър Димков Петър Димков е лекувал и помагал на хората със своите съвети и рецепти за "дълголетие", здраво тяло и дух Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Петър Иванов Димков е български народен лечител. Роден е в семейство на свещеник и народна лечителка. Майка му е тази, която от малък го запознава с народната медицина, диктувайки му рецепти за билколечение.

Години наред българският лечител Петър Димков е лекувал и помагал на хората със своите съвети и рецепти за "дълголетие", здраво тяло и дух. Известен е и само с прозвището "Лечителят". 

Завинаги ще остане в сърцата на хората, намерили помощ от целебната му ръка. Хиляди българи и не само, години наред са се осланяли на книгите и рецептите му.

Според него храненето е най- важното нещо на Земята. Казва, че хората се хранят, но не разбират смисълът на храната. 

Неговите съвети и рецепти за храненето, диети, спорт, упражнения, лечение на различни заболявания и болести се ползват с голямо уважение и до ден днешен. 

На неговите лечебни ръце се осланят не само обикновените хора, но и много известни личности от близкото минало и настояще. Като например - Тодор Живков, Людмила Живкова, Георги Първанов, Жени Калканджиева, Хилда Казасян и т.н.

За да сме полезни и на още много други хора, следвайки делото на Лечителя, ще ви представим неговите легендарни и златни десет съвета за вечно здраве и дълъг живот:

1. Изграждайте живота си “съответно” на средата, в която го осъществявате, като изключвате притеснителни “разминавания” между вашия тип витални реакции и околната среда. Всяко несъответствие “хаби” живота!

2. Утвърдете отрано най-подходящия за вас ритъм на живот. Подходящ е всеки ритъм, който разпределя натовареността равномерно в повтарящи се количества и интервали. Това създава пожизнен витален тренинг.

3. Изразходвайте всекидневно определено количество енергия за движение – бягане, гимнастика, ходене. Движението е живот, застоят – смърт.

4. Горните три условия обуславят четвъртото: гледайте на живота доброжелателно, ведро, избягвайте всякакви потискащи емоциите „попарват”, износват, убиват организма (духа).

5. Усмихвайте се! Усмивката е здравословна – тя не само изразява здравето, но го прави.

6. Не прекалявайте в нищо и никога! Не преяждайте – това е прекаляване с ядене (преумора на цялото тяло в излишно храносмилане, което убива); не прекалявайте дори с труда – преумората също е „неизлечима”. И обратно, не се отдавайте на свръхленост – това е “прекаляване” с бездействието.

7. Правете добро! Това е призванието ви. Притичвайте се на помощ на всекиго, защото така помагате на себе си да се възвисите в самочувствието си на човек.

8. Бъдете любознателни! Любознателността е движение на духа, несравнимо здравословно! Интересувайте се от живота – главното Условие да останете в него.

9. Не се бойте от болести! Това е задължително условие да не боледувате.

10. Живейте и помагайте на всички да живеят добротворно!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност