Close search

20 плодчета касис = дневната доза вит.С

20 плодчета касис = дневната доза вит.С Касисът съдържа огромно количество витамин С, който е силна защита на организма срещу болестите Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Касисът съдържа огромно количество витамин С, който е силна защита на организма срещу болестите.

Ако страдате от авитаминоза и ви е необходим така полезният витамин С, то можете да си набавите дневната доза като хапнете двадесет плодчета касис. 

Тъй като през зимата няма пресни плодове касис, може да ползвате замразени или изсушени. Със сигурност витамин С се е запазил там, а съдържанието на всякакви витамини са в пъти повече от такива продукти като лимона, ягодата, ябълката, вишната.

Освен това, касисът има богато съдържание на танин, калиеви соли и етерично масло. Малките черни плодчета имат способността да отвеждат излишните течности от организма, тъй като са добри диуретици.

Касисът помага и при болки в стомаха, при лечение на сърдечно-съдови заболявания, при предотвратяване на сърдечна недостатъчност и съдови инциденти.

Плодът или изделията от касис повишават устойчивостта на стабилните капиляри и намалява високото кръвно налягане. Също така той прочиства кръвта от отровите, натрупаните шлаки по кръвоносната система и изчиства лошия холестерол.

Листата на полезния касис лекуват ревматизъм и подагра, тъй като спомагат за бързото изхвърляне на пикочната киселина.

Замразеният касис е много полезен и е съхранил всичките си качества. Може да си приготвите отвара от листата на касис като две супени лъжици ситно нарязани листа се запарват в четвърт милилитра вряла вода.

Най-добре е да си приготвите сок от касис като минете зрънцата през блендера и вашият витаминозен и полезен сироп е готов.

Ако пък сте си приготвили сладко или компот от касис, ще имате здраве през цялата зима, припомнят от lechitel.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност