Close search

34-метров влак от шоколад направиха в Белгия

34-метров влак от шоколад направиха в Белгия 34-метров влак от шоколад направиха в Белгия Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Седмица на шоколада е! Представете си всичко на тези Земя да беше направено от сладкото изкушение. По повод дните на шоколада в Белия майстор сладкарят Андрю Фаруджа показа, че всички фантазии могат да станат реалност. Той изработи 34-метров влак, като за целта са използвани 1250 кг. шоколад.

Сладкият експрес е разположен в една от най-големите белгийски гари и събира множество погледи. Влакът е вписан в книгата на рекордите „Гинес”.

„Имах тази идея от известно време. Исках да направя точно влак, защото мога да го направя дълъг, колкото си искам. Първоначално трябваше да е по-малък, но все добавях нови вагони и се получи толкова голям“, разказва Фаруджа.

Първите седем вагона са от типа на съвременните, които се използват в белгийските железници, останалите са стари модели, включително и вагон-ресторант.

„Искам да го изям, толкова вкусно изглежда! Приятно е да го гледам, докато чакам за влака. Моят влак пак закъсня“, отзовават се чакащите на гарата.

За да бъде вписан в Книгата за рекорди, за шоколадовия влак беше създадена нова категория – „Най-дълго произведение от шоколад“. Вече има най-голямо произведение от шоколад – модел на храм на маите, изработен от калифорнийска пекарна с тежест повече от осем тона.

Източник и снимка: 359.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност