Close search

5 причини защо да не изпускаме закуската си

5 причини защо да не изпускаме закуската си Плодове, зърнена закуска и дори варено яйце, заедно с филия хляб и сирене, добрата закуска е най-основното за един добър старт на деня. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Плодове, зърнена закуска и дори варено яйце, заедно с филия хляб и сирене, добрата закуска е най-основното за един добър старт на деня. Ето няколко основателни причини да не забравяте закуската като част от здравословното хранене, дори и когато сте на диета:

1. Закуската ви дава енергия, благодарение на която ще мислите и работите по-добре, ще бъдете и физически по-активни.

2. Приетите на закуска калории ще изразходвате през деня дори и само при нормалната ви физическа активност – закуската няма да ви се „лепне“.

3.Ще намалите глада си – ако закусите, няма да сте толкова гладни през останалата част от деня и вероятността да се изкушите от захарни изделия или чипсове е много по-малка.

4. Закуската е най-доброто време да приемете така необходимите на организма ви плодове. Ако ги пропуснете на закуска, вероятността да наваксате през деня е малка.

5. Знаете, че закуската е много важна за децата. Кафе и цигара вече не е модерно! Дайте им добър пример! Ако детето ви вижда да се храните здравословно, то също ще следва този пример на поведение. Ако не заради вас, направето го за здравето на детето си!

Източник: zdravoslovnohranene.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност