Close search

7 ползи от лещата

7 ползи от лещата 7 ползи от лещата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Защо трябва да включим лещата в здравословното си меню? Какви са ползите от нея и как лещата ще помогне на нашето здраве?

Лещата може да бъде няколко вида: зелена, кафява и оранжева. Зелената леща се използва в месните ястия и салатите. Кафявата леща е прекрасна за супи, гювечи и яхнии. Оранжевата или червената леща се използва широко, особено в азиатската кухня.

От bolime.net споделят седем причини, поради които трябва да се хапва по-често леща:

1. Лещата е изключително органична храна. Докато расте в нея не се натрупват токсични елементи, нитрати, нитрити и радионуклиди .

2  Лещата е много ниско калорична храна, затова е идеална за хора, които искат да намалят теглото си. В 100 грама леща се съдържат: 45 грама вода, 25 грама растителни протеини, 50 грама сложни въглехидрати и само 1 грам на мазнини. 100 грама леща съдържа около 300 калории. Една чаена чаша побира около 170 г от тази култура. Като се има предвид това, ние можем уверено да се кажем, че лещата е от онези храни, за които казват, че може да хапнете много малко, но да получите достатъчно.

3. Лещата е източник на фолиева киселина и желязо – вещества, които са от съществено значение за нормалния човешки живот. В допълнение, лещата съдържа витамини, както и нишесте, калий и калций.

4. За разлика от други бобови растения лещата се приготвя много бързо.

5. Лещата може да се разглеждат като лекарствен продукт. Особено полезни са ястията с леща при с уролитиаза, диабет, заболявания на сърдечно-съдовата система, с проблеми, свързани със заболявания на стомашно-чревния тракт, включително колит, язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника. Тъй като лещата съдържа големи количества калий, тя е необходима за кръвообразуването .

6. Лещата се препоръчват бременните жени, тъй като тя има благоприятен ефект върху нормалното развитие на плода по време на бременността.

7. Ако хапвате леща поне три пъти в седмицата, това ще увеличи значително вашата жизненост.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност