Close search

Бадемите намаляват глада и са полезни за отслабване

Бадемите намаляват глада и са полезни за отслабване Бадемите намаляват глада и са полезни за отслабване Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Консумацията на бадеми намалява чувството на глад, без да повишава теглото, установиха изследователи.

Учени от щата Индиана откриха, че употребата на 43 грама печени, леко посолени бадеми намалява глада на участниците в експеримента, увеличава нивата на витамин Е и приема на "добри" мазнини, без да води до напълняване, пишат от otslabvam.info.

43-грамова порция са околo 30 бадема. Изследователите направили 4-седмично проучване на последиците от консумацията на бадеми върху теглото и желанието за хранене. В изследването участвали 137 доброволци с повишен риск от диабет.

Участниците били разделени на пет групи – контролна група, която избягвала всякакви ядки и семена, група, която приемала 43 грама бадеми на закуска и една, която консумирала ядките на обяд. Имало и група, която приемала бадемите сутрин и друга, която ги консумирала следобед.

Участниците в експеримента не трябвало да спазват други правила, а само да се хранят по обичайния си начин, както и да следват същата физическа дейност, както преди опитите. Резултатите показали, че макар те да приемали около 250 калории на ден под формата на бадеми, те като цяло не приемали допълнителни калории.

"Изследването показва, че бадемите са добър вариант за междинно хранене, особено за тези, които се тревожат за теглото си", заяви ръководителят на проучването д-р Ричард Матис, професор по диетология в университета Пардю. 

"В това изследване участниците компенсираха допълнителните калории на бадемите, така че дневният им прием на енергия не се увеличи. Те съобщаваха за намален глад и желание за последващо хранене, особено когато бадемите били консумирани като междинно хранене, а не по време на ядене", допълни той.

Преди време беше установено, че бадемите увеличават усещането за ситост както при хората с нормално тегло, така и при хората, страдащи от затлъстяване. Това се дължи на мононенаситените мазнини, протеини и фибри, съдържащи се в бадемите. 

Предишни изследвания установиха още, че бадемите намаляват опасността от рак на черния дроб заради съдържанието си на витамин Е. Наличието на този витамин в ядките предпазва и от сърдечни заболявания и нарушаване на зрението в напреднала възраст.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност