Close search

Българска агенция по безопасност на храните проведе Кръгла маса за подобряване качеството на суровото краве мляко

Българска агенция по безопасност на храните проведе Кръгла маса за подобряване качеството на суровото краве мляко На 9 февруари 2012 година се проведе Кръгла маса по проблемите за подобряване качеството на суровото краве мляко в България и привеждането му към европейските изисквания до края на 2013 година. Срещата се проведе по инициатива на Българска агенция по безопасност на храните, като присъстваха ръководството на агенцията, представители на Националната асоциация на млекопреработвателите и Асоциацията на млекопреработвателите в България (АМБ). Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

На 9 февруари 2012 година се проведе Кръгла маса по проблемите за подобряване качеството на суровото краве мляко в България и привеждането му към европейските изисквания до края на 2013 година. 

Срещата се проведе по инициатива на Българска агенция по безопасност на храните, като присъстваха ръководството на агенцията, представители на Националната асоциация на млекопреработвателите и Асоциацията на млекопреработвателите в България (АМБ). 

Обсъдени бяха въпроси относно категоризацията и прекатегоризацията на говедовъдните ферми в България, действията предприети от компетентния орган (БАБХ) по отношение достигане на изискванията на Регламент 853/2004 на Европейския парламент и Съвет, както и очакваните прогнозни резултати. 

Българската агенция по безопасност на храните ще информира собствениците на говедовъдни ферми от втора и трета група за действията, които трябва да предприемат с цел постигане на европейските стандарти.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност