Close search

Създадоха бира с вкус на пица

Създадоха бира с вкус на пица Американци правят бира с вкус на пица, като добавят на различни етапи от варенето й домати, босилек, риган и чесън, съобщи в. "Мейл он сънди". Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Американци правят бира с вкус на пица, като добавят на различни етапи от варенето й домати, босилек, риган и чесън, съобщи в. "Мейл он сънди".

Така се получава уникален вкус. "Идеята първоначално беше да направим марината за добавяне към панировка и тесто - каза Атина Сийфърт, която заедно със съпруга си Том произвежда оригиналната напитка. - Един ден ядяхме пица с вино и виното никак не вървеше с пицата. Тогава отидох и взех малко от маринатата, която бяхме направили. Тя не беше нито газирана, нито охладена, но вкусът й беше отличен."

Семейството занесло продукта в местната кръчма. Там всички много го харесали. Том и Атина нямали пари и трябвало да вземат на заем 10 000 щатски долара. Те обаче се свързали с пивоварна и от 2008 г. започнали да правят бирата професионално, макар и първия път подправките им да запушили оборудването. Домашната бира била по-силна - с 9,5 процента алкохол. Сега тя е по-лека с 4,7 процента алкохол. "Докато е в устата вкусът е като на нормална бира. Когато човек я глътне, остава усещане за пица.

Най-добрият начин да бъде описана е, че вкусът е все едно ядеш пица, полята обилно с бира". Бирата с вкус на пица е много подходяща и към къри, както и за добавяне в панировка. БТА

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност