Close search

Български ценители на виното дегустираха „златен” совиньон блан от Марлборо, Нова Зеландия

Български ценители на виното дегустираха „златен” совиньон блан от Марлборо, Нова Зеландия Перно Рикар България покани глобалния посланик на вината от Австралия и Нова Зеландия - Джим Робъртсън Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Водещият експерт Джим Робъртсън, глобален посланик на вината от Австралия и Нова Зеландия, представи миналата седмица в The Residence Exclusive Club златния медалист от Мондиала на совиньон блан за 2012 година – Brancott Estate Letter Series B.

Виненият специалист проведе дегустация пред български търговци на вино, сомелиери, ценители и медии, като акцентира на златното Brancott Estate Letter Series B, и продължи с представянето на четири вина от най-продаваната и награждавана марка австралийско вино в света – Jacob’s Creek. Те са от сортовете шираз розе, каберне совиньон и шираз. Jacob’s Creek Shiraz Rose’11 e носител на един златен, два сребърни и седем бронзови медала, а Jacob’s Creek Shiraz е със златен, два сребърни и четири бронзови медала от различни престижни конкурси по света.

Робъртсън е представител на фирмата, която първа засажда совиньон блан в Марлборо, Нова Зеландия. Посланието на марката Brancott Estate е „Останете любопитни (Stay Curious)”, защото именно любопитството е довело до засаждането на първите лозя в този район. Локацията, почвата и климатът на местността се оказват толкова благоприятни, че виното, което се произвежда там, бързо бива оценено от любителите и експертите в тази сфера. Впоследствие цялата подходяща за лозя територия в областта бива засадена с този сорт грозде.

Специалният гост сподели, че в Австралия е срещал български вина и че е заинтригуван от нашия мавруд, aвинарското майсторство в страната, която ние асоциираме с кенгуруто, също изненада приятно българските ценители. Всяко вино има различни характеристики и разгръща измеренията на избрания сорт грозде. От едни и същи тези двама водещи винопроизводители създават различни по характеристики и сила на вкуса вина, които се харесват и отговарят на търсенията на различни любители на гроздовата напитка по света.

Джим Робъртсън посети България по покана на Перно Рикар, за да се срещне със сомелиери, медии, изискани ресторанти и престижни магазини за вино, както и с известни ценители на виното у нас. Като ветеран в индустрията той е свидетел на бума на продажбите на австралийско и новозеландско вино на световния пазар и допринася значително за ръста му в Нова Зеландия от 1992 година насам. На настоящата си позиция Джим отговаря за развитието на портфолиото от висококачественото вино на Premium Wine Brands от Австралия и Нова Зеландия на световните пазари с приоритет на марките Jacob’s Creek и Brancott Estate.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност