Close search

Печена тиква с мед, канела, сушени плодове и ядки

4.5
от общо 127 гласа
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Печена тиква с мед, канела, сушени плодове и ядки photo-credit Aроматна печена тиква с кафява захар

Начин на приготвяне

1. Измиваме и нарязваме тиквата на парчета. Взимаме тавичка за печене и слагаме на дъното хартия за печене. Можем да използваме тиква сорт "Гъдулка".

2. Нареждаме парчетата тиква обърнати нагоре с вътрешността, като поръсваме с кафява захар.

3. Печем докато тиквата омекне. В последните 10 минути добавяме сушените плодове, орехите и меда. Печем докато орехите се изпекат.

4. След като извадим от фурната, поръсваме с канела.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност