Close search

Билки помагащи за зачеване и задържане на плода

Билки помагащи за зачеване и задържане на плода Билки помагащи за зачеване и задържане на плода Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Не малко двойки имат проблеми със зачеването или износването на плода. Доста често традиционната медицина не може да помогне в тези случаи, пишат от bilka.info.

Ако вие или ваши близки имат подобни проблеми и са опитали какво ли не, но без резултат, ето няколко билки, които помагат за по-лесно зачеване, както и за задържане на плода.

Червената детелина не е често употребявана билка, но тя е една от малкото, за които се смята, че подпомагат процеса на забременяване. Това й свойство се дължи на голямото количество витамини, съдържащи се в билката. Освен това червената детелина е богата на калций, магнезий, допринасящи за отпускането на нервната система, което от особено значение за зачеването. 

Поради богатия си минерален състав употребата на билката спомага за правилното функциониране на жлезите с вътрешна секреция и балансира нивото на хормоните в организма. Алкалният й състав пък спомага за баланса на киселинно-алкалните нива на вагината и матката, което от основна предпоставка за по-лесното зачеване.

Корени от билката гръмотрън също помагат при безплодие. Освен това билката лекува всякакви хронични възпаления на пикочните пътища, подагра и кожни заболявания.

Билката шапиче има свойството да тонизира матката, като едновременно с това стимулира отделянето на хормоните. Тя помага за по-лесно забременяване и освен това може да се употребява за успокоение на напрежението по време на месечния цикъл.

Може и да ви звучи странно, но друга билка за по-лесно забременяване е розата. Тя подпомага задържането на плода, при жени склонни към аборт. Освен това розата предпазва и от родилна треска.

2 Коментара

  1. Small
    Петя

    Как се ползват тези билки? Във вид на чай или подправка към ястие?

  2. Small
    Петя

    Как се ползват тези билки? Във вид на чай или подправка към ястие?

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност