Close search

Кафето предпазва от Алцхаймер

Кафето предпазва от Алцхаймер Кафето предпазва от Алцхаймер Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Последствията от въздействието на болестта на Алцхаймер върху здравето на човека могат да бъдат предотвратени с помощта на две чаши силно кафе за денонощие. Това е заключението на американски специалисти. 

При извършените от тях опити е било установено, че кофеинът в съответни дози намалява с приблизително 50% нивото на амилоидния белтък, чието наслагване причинява болестта, пишат от zdrave.bg.

Човешкият еквивалент на дозата кофеин, която била използвана в изследването, е 500 мг, т.е. 5 чаши нормално или две чаши силно кафе на ден. Същото количество кофеин може да се набави и от употребата на 14 чаши чай или 20 бутилки кола-кола. 

Според д-р Арендаш, автор на изследването, проведено в Центъра за изучаване на болестта на Алцхаймер в щата Флорида, „тези данни са доказателство, че кофеинът може да стане пълноценно „лекарство” срещу болестта на Алцхаймер. 

Кофеинът в умерени дози е безопасен за повечето хора. Той лесно попада в мозъка и, съдейки по всичко, оказва пряко въздействие върху протичането на болестта”. Болестта на Алцхаймер е най-разпространената форма на деменция. Очаква се до 15 години случаите на заболяването да се удвоят, съобщава Би Би Си.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност