Close search

Уникална рецепта на Петър Димков с бъзак за лечение на рак

Уникална рецепта на Петър Димков с бъзак за лечение на рак Уникална рецепта на Петър Димков с бъзак за лечение на рак Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Петър Димков е най-известният билкар у нас. Благодарение на неговите рецепти стотици хора са успели да се излекуват от всякакви болести, включително и от рак.

От lekuva.net предлагат рецептата на Петър Димков с бъзак за лечение на рак.

Имайте предвид, че между бъз и бъзак има разлика. За рецептата са нужни добре узрели плодчета бъзак, които приличат на боровинки и се берат в края на август и в началото на септември. Плодчетата не се мият, нареждат се в големи буркани, като се редува ред бъзак, ред захар, докато стъклените съдове се напълнят.

Последнит ред трябва да е захарен и да е по-дебел. Бурканите се покриват с марля, за да може да “дишат”. Петър Димков казва, че трябва да се поставят на тъмно място и да се прецедят след около 40 дни.

През последните няколко дни се бъркат с дървена лъжица, за да се разтвори хубаво захарта. Може да се направят 2, 3 или 4 буркана, за да има до другата година.

От настойката се консумира по една чаена лъжица рано сутрин на гладен стомах, 10 минути преди закуска.

Бъзакът е полезен за имунната система и за ред заболявания. Важно е да се знае, че трябва да се бере добре узрял, тъй като зелените плодчета са отровни. Лечебният бъзак трябва да е мек и тъмен.

(Бъзакът се бере в края на август и в началото на септември.)

3 Коментара

  1. Small
    Анонимен

  2. Small
    Анонимен

  3. Small
    Анонимен

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност