Close search

Шоколад за здраво сърце и добро настроение

Шоколад за здраво сърце и добро настроение Шоколадът подобрява дейността на сърцето и настроението Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ежедневната консумация на шоколад може да намали риска от сърдечен удар при някои рискови пациенти.

Изследвания показват, че яденето на малко шоколад три пъти седмично понижава кръвното налягане. Тъмният шоколад подобрява кръвопотока в тялото. Яденето на тъмен шоколад може да предпази и от развиване на артеросклероза.

Шоколадът помага на хората да поддържат мозъка си здрав, а мислите си будни. Участници в изследване са пили по две чаши шоколад на ден за срок от 30 дни. Те са показали 8.3 % увеличение на притока на кръв в мозъка и са подобрили своите точки на тестове, свързани с паметта, каквито са им предлагани периодично по време на изследването.

Шоколадът потенциално увеличава шансовете за отслабване - Ако някога сте смятали, че шоколадът е храна, от която се пълнее само, това е грешно. Изследвания показват, че хората, които ядат шоколад редовно са по-слаби от тези, които не ядат.
Важно е количеството, което човек си позволява и съдържанието на какао в него.

Шоколадът контролира апетита - той съдържа фибри, които естествено потискат глада.

Шоколадът с повече съдържание на какао и по-малко на захар е по-добър за вашето здраве. Чистият шоколад всъщност е горчив и точно заради това най-често се комбинира с други съставки в шоколада. Но шоколад част от шоколада е това, което съдържа добри съставки: влакна, магнезий.

Черният шоколад е пълен с антиоксиданти. Антиоксидантите помагат на тялото да се освободи от свободните радикали, които причиняват оксидативни увреждания на клетките. Свободните радикали са замесени в процеса на стареене и може да бъдат причина за рак. Храните богати на антиоксиданти като черен шоколад могат да ви предпазят от много видове рак и забавят признаците на стареене.

Сами направете горещо какао. За да увеличите хранителните вещества, купете неподсладен шоколадов прах и го добавете в какаото.

Бъдете креативни с какаото. Ако не искате да ядете тъмен шоколад или пиете какао, имате и други възможности. Опитайте се да поставите какао на прах в овесена каша или зърнени храни, съветват от e-zdravey.com.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност