Close search

Билколечение при задържане на урина

Билколечение при задържане на урина Билколечение при задържане на урина Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Когато събраната урина не може да се отдели от пикочния мехур, това се нарича задържане на урина.

Тогава имаме нужда и напъни за ходене до тоалетна, но количеството, което се отделя е съвсем незадоволително. Така, задържаната урина причинява силни болки и подуване ниско в корема.

Причините за развитие на заболяването са различни. При мъжете може да бъде симптом за заболяване на простата жлеза. Други заболявания създаващи възникването на задържане на урина са ракови образувания, възпалителни процеси, някои заболявания на нервно-паралитична основа и др.

Заболяването е съпроводено от силни болки. Също така възникват симптоми като пресъхване на устата, гадене, повръщане. Честите призиви за ходене до тоалетна не са задоволителни.

При задържането на урина, народната медицина препоръчва, да се седи в спокойна, легнала поза, за да се отнеме от тежестта върху пикочния мехур, като успоредно с това, областта около него се налага с парченца кромид лук, предварително затоплени.

Друго, което можете да направите в домашни условия, и също е много ефикасен лек при задържане на урина, е да си направите отвара от магданоз. Трябват ви само четири супени лъжички от растението – независимо сушен или пресен, които се слагат в литър вода. Трябва да врат до тогава, докато течността остане на половината на първоначалното си количество. От тази отвара се приемат по 4 или 5 чашки дневно. Мигновения ефект на тази рецепта, ще ви донесе първото облекчение след около два часа.

При задържане на урина е важно да се прекрати употребата на алкохол и тежки храни. Много хора вярват, че с това заболяване могат да се справят ако пият големи количества бира, или често бъркат симптомите на болестта с тези на камъни в бъбреците, където този метод наистина помага. Но това няма да помогне – само ще затрудни отделянето на урина и ще влоши положението, пише още bilka.info.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност