Close search

Бирата ни разхлажда и подмладява!

Бирата ни разхлажда и подмладява! Заради полезните си съставки, бирата в умерено количество има благоприятно влияние върху здравето и красотата на кожата, косата и ноктите. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Заради полезните си съставки, бирата в умерено количество има благоприятно влияние върху здравето и красотата на кожата, косата и ноктите. 

Препоръчителната доза на ден е три децилитра.
Бирата е качествен източник на магнезий, калий, цинк, фосфор, силиций, мед, натрий, на витамин B1, B2, B3, B6 и B12, а също и на аминокиселини.

Бирата изглажда бръчките на кожата. Тайната е във витамините, минералите и биоактивните съставки и особено на полифеноли и хумолин, които спират преждевременното стареене. Освен това благодарение на по-голямото количество на микроелементи като цинк, бирата помага кожата да е по-резистентна на акне и на климатичното влияние. Хмелът като основна съставка на тази разхлаждаща лятна напитка е естествен антиоксидант, заради което се използва в козметичната индустрия за производството на козметика за чувствителна кожа.

Още преди повече от четири хилядолетия пивоварите в Месопотамия използвали бирата за козметични цели. В древен Египет строителите на пирамидите пили бира за възстановяване на силите им, а знатните жени открили, че къпането и миенето с бира защитава кожата от кожни болести и допълнително я освежава.

Също така много отдавна е известно, че бирата се използва и при грижите за косата. Това са правили и нашите баби. Бирата прави косъма по-блестящ и здрав, независимо дали се използва индустриално произведен шампоан или от домашната кухня. Коктейлът от бира и мая пък помага срещу чупливостта на ноктите.

Една от легендите разказва за тайния ритуал, прилаган от императрица Теодора. Тя е редувала вана с топла и студена бира. Топлата бира е била за възстановяване на кожата, а студената за поддържане на младостта.

Източник: media.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност