Close search

Чаша чай - виагра за имунната система

Чаша чай - виагра за имунната система Според специалистите чаят съдържа компонент, който помага да се преборим с инфекции и бактерии Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Вместо шепа витамини изпийте чаша чай. Той е като виагра за имунната система. 

Според специалистите чаят съдържа компонент, който помага да се преборим с инфекции и бактерии. Експеримент, проведен с доброволци, установил, че имунната система на хора, които редовно пият чай, реагира пет пъти по-бързо от любителите на кафето, пише paper.standartnews.com.

Пет чаши на ден са достатъчни, за да се предпазите от различни болести.

Освен на имунната система чаят въздейства благоприятно на целия организъм. Редовното пиене на чай намалява чупливостта на капилярите, има диуретичен ефект и подпомага оросяването на мозъка. 

Известен и доказан е фактът, че чаят разкрасява. 

Различните видове имат много приложения и в борбата с болестите. Ако имате проблеми с храносмилането и метаболизма, източно учение препоръчва чай от мента. Тя лекува и лош дъх, алкохолизъм и разширен стомах. Комбинирайте ментата с лайка и ще се преборите с упорита кашлица. 

Запарената лайка също има много положителни качества. Ако вечер преди лягане изпиете една чаша отвара от билката, няма да имате проблеми със съня

Известно е още, че редовното пиене на чай предпазва от усложнения при диабет. 

Използван като компрес, този чай премахва умората и раздразнението в очите, освен това хидратира кожата и я прави по-сияйна и красива. По тази причина екстрактът от лайка често се използва в козметиката.

Черният чай пък е много полезен за зъбите, защото предпазва от кариес. Той съдържа антиоксидантни съставки, който потискат бактерията, която унищожава зъбите. За да подейства, черният чай обаче трябва да се пие без захар или друга добавка. В него се съдържа и флуорид, който има ефективно действие срещу зъбните проблеми. Редовното пиене на черен чай регулира и нивото на холестерол в кръвта и подобрява кръвообращението.

За добър сън помага и отвара от лавандула. Чай от рози най-добре опъва бръчките. Царицата на цветята не само разкрасява, а и дава тонус и жизнена енергия.

Широко приложение има и чаят от невен, който спира болката и лекува рани.

Зеленият чай е известен с това, че предпазва от някои видове тумори и се прилага при лечение на рак на простата, тъй като въздейства на протеините, подхранващи раковите клетки.

Чаят от живовлек прочиства организма и е полезен при малокръвие, проблеми с кожата и белите дробове. Смесен с чай от живовлек лекува белодробна и бронхиална асма

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност