Close search

Чаша черен чай на ден подмладява и премахва стреса

Чаша черен чай на ден подмладява и премахва стреса Чаша черен чай на ден подмладява и премахва стреса Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Чаша черен чай на ден ще ви помогнат да се предпазите от вируси, ще ви подмлади както отвън, така и от вътре и ще премахне стреса и напрежението от ежедневието ви.

Тази напитка има горчив и леко натрапчив вкус. Любителите на прекрасния черен чай го пият с мляко или лимон, леко изстинал и подсладен с мед или захар.

Голямото количество витамини С и Е и силните му антиоксидантни свойства превръщат черния чай в подмладяваща и тонизираща напитка.

Той се бори срещу стареенето докато го пиете, но и като компреси върху кожата. Може да си правите освежаващи процедури с пакетчета употребен черен чай върху лицето за тонизиране на кожата и премахване на сенки под очите.

Тъй като има способността да понижава нивата на кортизол в кръвта, чаша черен чай на ден понижава стреса и напрежението. Хората, които редовно консумират черен чай, са по-лесно приспособими към стресовите ситуации и мозъкът им реагира умерено, без крайности. Поради същата причина хората, които са любители на черния чай, могат и по-успешно да си почиват.

Чаша черен чай действа благотворно на стомаха, провокира метаболизма и премахва чувството на гадене. Наред с това потушава стомашната болка и спира коликите.

Редовното пиене на черен чай намалява и тромбоцитите, което предотвратява риска от мозъчен удар и инфаркт. Освен това той нормализира пулса и помага на хора с ниско кръвно налягане. Хора, страдащи от хипертония трябва да консумират умерено черен чай. Въпреки това той е доста по-полезен от кафето, пише още lechitel.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност