Close search

Да отслабнем с мандарини

Да отслабнем с мандарини Сезонът на мандарините Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сезонът на мандарините най-после дойде. Тези малки, оранжеви и много вкусни плодове са изключително важни за регулиране на теглото. 

Освен, че са много полезни като цяло за организма, мандарините са прекрасно средство за красота и поддържане на нормални килограми. Тези плодове, подобно и на всички останали от семейството на цитрусите, съдържат много големи количества от толкова полезния за тялото витамин С, който в комбинация с други витамини и съставки се грижи за нашето здраве. Колкото повече мандарини похапвате, толкова повече ще се чувствате бодри и свежи. Те помагат много на стомашно-чревният тракт, нормализират перисталтиката и цялата отделителна система. 

Когато направите така, че организма да може навреме да изхвърля токсините и вредните вещества, тогава ще успеете да се разделите с излишните килограми и целулита. Мандарини може да ядете през целия ден. Те са толкова полезни, че за тях няма ограничения относно количеството, единствено са противопоказни при язва и раздразнения на лигавицата на стомаха и червата. Няма калоричност, за която да се притеснявате, и от която може да напълнеете ако калориите не бъдат превърнати от тялото в енергия. В състава на мандарините има малко калории, но те са толкова минимално количество, че организма безпроблемно се справя с тях и не ги трупа. Ако искате да нормализирате работата на стомаха си, за няколко дни може да си наложите да спазвате режим и да се храните най-вече с мандарини. 

Те не са скъпи и са по възможностите почти на всеки един. Вместо сладки изкушения от рода на пасти и вафли, спокойно може да си похапнете няколко мандарини, хем е полезно, хем е и приятно. Тялото има нужда от всички съставки на оранжевия плод. Сокът от мандарините също е толкова полезен, колкото и самият плод. Ако искате да освежите деня си и да се ободрите здравословно, изпийте чаша сок от мандарини. Той е едно полезно средство за започване на деня. 

Ефикасен е за засилване на имунната система, и дава много витамини, които укрепват целия организъм. Кората от мандарината също може да послужи и като идеален овкусител за сладкишите, които приготвяте за собствена радост и за радост на хората около Вас. 

Мандарините, освен за стомаха и теглото, се грижат и за косата и ноктите, благодарение именно на съставките, които съдържат. Хапвайте си на воля от тях, те са изключително здравословна храна за тялото.

Източник: hubavica.eu

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност