Close search

Да пречистим черния дроб с грейпфрут и лимони

Да пречистим черния дроб с грейпфрут и  лимони Да пречистим черния дроб с грейпфрут и лимони Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Предлагаме ви лесна и ефективна диета за прочистване на черния дроб.

Необходими продукти:

От понеделник до събота се пие по 1 ч. гореща вода на гладен стомах, след което се приема 1 с.л. пресен лимонов сок, смесен с 1 с.л. качествен зехтин. Това помага за изхвърлянето на жлъчка от черния дроб. Добре е през деня да се консумират салати със зехтин и лимонов сок.

По време на диетата всеки ден се изпива по 1,5 литра натурален сок от ябълки. Този сок, освен че има очистително действие върху червата, помага и за размекването на конкрементите в жлъчните пътища. Така те се превръщат в нещо като желе и се изхвърлят от тялото без болка. Трябва да пиете и по 2 литра вода и да ядете пресни плодове и зеленчуци.

Препоръчително е да наблегнете на по-леките храни и да се откажете от пърженото и колбасите. Освен изброените по-горе продукти, можете да консумирате и риба, яйца и малко шоколад.

В събота следобед не трябва да ядете нищо – тогава се пият само течности – вода, плодови сокове, чай. В 18 часа и 20 часа се пие 200 мл вода с 1 с.л. английска сол. Тази течност има очистителен ефект и е добре да сте си вкъщи, за да можете да посещавате тоалетната при нужда.

В 22 часа се пие 100 мл зехтин със 150 мл сок от грейпфрут (прясно изцеден) и 1 ч.л. тинктура от орехови люспи. Сокът трябва да се прецеди и да се разбие в шейкър, за да се получи хомогенна смес. Трябва да го изпиете, докато сте прав, за 2-3 минути (може наведнъж, може и на глътки), след което да легнете по гръб за 30 минути. През това време можете да масажирате черния си дроб или да сложите нещо топло върху него. След това е препоръчително да си легнете. Имайте предвид, че през нощта ще се събудите поне няколко пъти, за да посетите тоалетната.

В неделя сутринта – в 6 и 8 часа, трябва да изпиете още 200 мл вода с 1 с.л. английска сол. В следващите 2-3 часа не бива да ядете. Можете само да пиете прясно изцеден плодов сок, зелен или билков чай. Можете да добавите малко мед. Към 10 часа хапнете плодове, а към 12 часа – супа с картофи, моркови, ориз и зеленчуци, малко салата и малко хляб. В следобедните часове можете да се върнете към обичайния си режим.

Тази процедура може да се повтори няколко пъти през два месеца. Важно е да се запомни, че се прави след пълнолуние.

Източник: hranaizdrave.eu

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност