Close search

Дефиле „Дизайнерски торти“ отново през ноември в София

Дефиле „Дизайнерски торти“ отново през ноември в София Дефиле „Дизайнерски торти“ отново през ноември в София Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Второто издание на Дефиле „Дизайнерски торти“ и Арт-карвинг „Дизайнерски торти“ ще се проведат от 6-9 номеври 2013 г. на територията на Интер експо център в София, който е основен партньор на събитието.

Проявите са в рамките на специализираните изложения Сихре, Интерфуд и Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното. Тази година организаторите списание „Кафе пауза…“ и Българска асоциация по карвинг предлагат на участниците допълнителни възможности за изява на тяхната креативност. Основната експозиция на макети на торти на тема „Есенна прелюдия“ ще бъде разположена на площ от 72 кв. м. 

За първи път 10 отбора, в специално оборудвана Демо зона, ще премерят сили на място и ще покажат своя професионализъм пред международното жури и посетителите на изложението. В първия ден на изложението Демо зоната ще предложи Декориране на торта на тема „Есенна прелюдия“. Учениците от професионалните гимназии ще премерят сили в декорирането на торти, мъфини, медени сладки и карвинг през втория ден на Дефилето. Третият ден е посветен на карвинга, където майсторите ше бъдат изправени пред предизвикателството да сътворят торта от плодове и зеленчуци, като на място ще демонстрират своите умения в областта, изработвайки карвинг-композиция на свободна тема.

Организаторите списание „Кафе пауза…“ и Българска асоциация по карвинг са поканили за член на журито Гари Филбей, преподавател в Bournemouth & Poole College of F.E as Lecturer в Лондон, специалист по хлебарство и сладкарство, с много международни награди, организатор на състезания в областта на кулинарията и международен съдия от най-висок клас „А“.
СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на победителите в Демо зоната е участие в Международен кулинарен фестивал в Истанбул, Турция през февруари 2014 г.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност