Close search

Декорирайте масата си в тон с лятото

Декорирайте масата си в тон с лятото Ако искате да внесете малко лятно настроение на своята трапеза не се колебайте, а действайте Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако искате да внесете малко лятно настроение на своята трапеза не се колебайте, а действайте. 

Колегите от niejenite.bg ни дават няколко свежи идеи за лятно настроение в кухнята.

  • Цветя

Тенденцията на всяко лято са цветята. Тази година са по нежните - орхидеи, кали, лилии, бели и розови рози. Ако обичате предизвикателствата може да си вземете орхидея в саксия. Това ще бъде инвестиция, на която можете да се радвате и след като гостите ви си тръгнат, а като декорация на самата маса засаденото цвете прави още по-голямо впечатление. 

От друга страна калите, розите и лилиите са изчистени като форма и цвят, и могат да внесат повече стил на трапезата ви. Оставете цветята с дълги стебла и добавете малко камъчета във вазата.

  • Покривката

Ако масата ви е практична, но не особено атрактивна, най-лесният начин да я освежите е покривката. Ще се изненадате как една нова покривка може да даде изцяло нов облик и на самата стая. 

Едно от основните правила, според които можете да се ръководите, е „по-малко означава повече”, така че не избирайте прекалено крещящи цветове и като цяло не претрупвайте украсата. 

Изберете покривка с "летен дизайн" – на мода е райето със свежи и пъстри цветове, но може да опитате и някой нежен тон с флорални елементи. Като материя ленът е най-подходящ. Лесно можете да комбинирате и с други естествени материали като палмови пръстени за салфетки или бамбуков поднос.

  • Вази и чаши

Свежа и интересна идея е да напълните голяма прозрачна ваза с лимони, портокали и лаймове. Ярките и свежи цветове ще внесат настроение, което лесно може да пренесете и в други елементи като салфетките или свещите. 

Ако пък искате да добавите малко морски привкус, може да напълните няколко чаши за мартини (или водни чаши) с истински пясък или пък сол, добавете малко мидички и камъчета и накрая – дори коктейлно чадърче.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност