Close search

Неприятните хранителни навици на половинките ни

Неприятните хранителни навици на половинките ни 5 – те хранителни навика, които изкарват Вашия партньор извън контрол Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Храненето е процес, чиято основна цел е да набави необходимите вещества в организма и да задоволи чувството ни на глад. 

Този прост процес, днес е евулюирал до степен, в която храната, приготвянето и сервирането и са не просто задоволяване на първобитен инстинкт, а изкуство - празник за всички сетива. Храненето често обаче изисква спазването на определени норми и правила, особено когато говорим за спазване на етикет по време на важни бизнес обяди или вечери.

Според проведено проучване на международната платформа за доставки на храна foodpanda, 67% от мъжете в България не могат да боравят правилно с приборите, особено когато те са повече от два. Не така седят нещата за дамите според същото проучване. 

Културата на хранене при тях е силно развита, а етикета и протокола, който спазват по време на работен обяд или вечеря е забележителен. 72% от бизнес дамите умело боравят с повече от 6 прибора на масата без да се двоумят кое за какво служи. Тези резултати не са изненадващи имайки предвид, че съвременната жена е еманципирана, отдадена на кариерата си и същевременно добра домакиня.

Когато говорим за хранене в домашни условия без необходимост от спазване на тези строги норми, нещата придобиват съвсем друг аспект. В обстановка, в която не сме подложени на множество вперени в нас погледи си позволяваме доста по-фриволно поведение на масата. Дори до такава степен, в която можем да изкараме извън контрол нашата половинка. 

Ето кои са 5-те най-лоши хранителни навици, които вбесяват жените, според изследване на foodpanda.

1) Канибализъм - Нахвърляне върху храната преди масата да е готова – освирепели от глад, мъжете нямат навик да изчакват половинката си да се настани удобно на трапезата и да започнат да се хранят заедно. Обикновено сядат като шеф-диригенти и започват да се хранят с първото, което видят на масата. 

2) Непукизъм – Аранжирането на трапезата не предизвиква никакво внимание. Дамите може да са направили чудеса от храброст трапезата им да изглежда добре подредена и украсена, за да зарадват любимия, но тази „аранжировка” може да се окаже ненужна вещ или пречка в очите на гладния мъж.

3) Телемания – Доста често любимо място за хранене се превръща масата в хола пред телевизора, ако такъв липсва в трапезарията. В такива случаи чинията се пълни и пренася в другата стая, а дамата не рядко остава обидена на масата и довършва вечерята сама.

4) Издаване на неприлични звуци – В интимна обстановка между двама партньори често се случва представителят на силния пол да изпусне напрежението, от всички възможни части на тялото си. При това по време на хранене!

5) Мляскане – както стана ясно, повече от мъжете не могат да боравят правилно с приборите. Това е една от причините, поради които те не могат да си служат правилно с лъжицата когато консумират течни храни. Това поражда изключително неприятното сърбане. Твърде топлата храна пък налага консумирането и с полузатворена уста чрез звучно мляскане, което помага да бъде преглътната.

След като разгледахме „тръните” в очите на дамите е време да обърнем поглед и към техните топ 5 лоши хранителни навика, според същото проучване:

1) Небрежност – често дамите приготвят,сервират и консумират храната си по халат. Това е нещото, което изкарва извън равновесие доста голяма част от мъжкото съсловие.

2) Хапване на крак – Подобно на канибализма сред мъжете, така и предствителите на нежния пол имат подобен навик. Често докато приготвят храната похапват на крак и когато седнат на масата вече не са гладни.

3) Говорене с пълна уста – известно е, че трапезата е мястото където освен храненето, дамите искат да споделят всичко, което им се е случило през деня и това обикновено се случва успоредно с приемането на храна.

4) Хранене с ръце – всички знаем колко е вкусно да си похапваме с пръсти. Но този навик е изключително дразнещ за нашия партньор, особено когато е последван от облизване на пръстите.

5) Мобилни устройства – любимото на всяка дама е сядайки да си взема телефона. Най-често точно по време на вечерята обикновено се обажда майка си. Всички знаем какво следва след това, дълъг несъдържателен разговор, който буквално кара партньора да побеснее.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност