Close search

Детските храни в заведенията - пълни с химия

Детските храни в заведенията - пълни с химия Детските храни в заведенията са пълни с химия Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Предполага се, че храните за деца покриват повече стандарти за качество. Преди две години Европейският парламент одобри по-строг контрол за храните за малки деца, но изпълнява ли се наистина той? 

Защитата на тази категория потребители включва редица изисквания, сред които ниско съдържание на глутен и калории. Не случайно Българска агенция по безопасност на храните провежда масирани проверки на детски ясли, храдини и обекти за хранене. 

Какво обаче ни се предлага в магазините и сладкарниците?

Наш читател ни сигнализира, че в сладкарница "ТЕА" в град София продава Рисувани меденки за деца, които съдържат модифицирано нишесте E1422 и оцветители с активни съставки, сред които E102, E110, E122, E124, Е133, Е155. Те имат неблагоприятни последици върху дейността и вниманието на децата. Е-тата в храните могат да доведат до стомашни проблеми, алергии, кожни възпаления и ракови образувания. 

Не трябва да подминаваме подобни нарушения, особено когато излагат на риск най-беззащитната група - децата, които тепърва се развиват и формират, техният организъм е в пъти по-изложен на риск от съмнителни продукти, предназначени за тях, но съдържащи в себе си цялата Менделеева таблица.

Прилагаме снимков материал на Рисуваните меденки, за да се убедите колко сериозно е нарушението на одобрените мерки от Европейския парламент и колко е опасно такъв тип продукти да се рекламират и препоръчват на деца.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност