Close search

DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив

DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив Четвъртото издание на изложението DiVino.Taste ще се проведе от 14 до 16 ноември 2014 в София Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Четвъртото издание на изложението DiVino.Taste ще се проведе от 14 до 16 ноември 2014 в София. 

През изминалите три години този най-голям форум от винарския календар у нас успя да се наложи като витрина на съвременното българско вино. За да отговори на огромния интерес от 2013 година DiVino.Taste се премества на нова сцена – зала 3 на Националния дворец на културата.

  • Над 50 изложители представят модерното българско вино

По време на изложението български производители ще представят най-доброто от своите вина и ще запознават желаещите с концепцията и философията зад всяко едно от тях.

  • Какво ново тази година?

За пръв път DiVino.Taste ще бъде отворен за посетители с един ден повече. Датите са 14, 15 и 16 ноември – петък, събота и неделя. Така всички желаещи ще се запознаят отблизо и подробно със съвременното лице на българското вино.

За пръв път ще се проведе в зала 3 – голямата зала на 6-и етаж на НДК.

DiVino.Taste 2014 е първото място, където ще се появят на български език книгите на световноизвестния летящ уаймейкър Мишел Ролан и на прочутия италиански винен философ Доктор Вино, Даниеле Чернили. Книгите ще бъдат лично представени от техните автори.

  • Подробна програма за DiVino.Taste

И тази година, освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включва майсторски класове, семинари, лекции и презентации. За участие и среща с виненото общество в България пристигат водещи световни експерти, сред които са и Мишел Ролан и Даниеле Чернили.

Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното. Организаторите са подготвили своеобразни „дуели” между сортовете мавруд и мелник, както и между руен и рубин. Програмата включва и ретроспекция на реколта 2008 в България, която се нарежда сред първите за последното десетилетие.

За втора година посетителите ще имат възможност освен да дегустират вината и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени.

По време на DiVino.Taste 2014 ще бъдат представени премиерно и три нови книги на Gourmet Publishing.

Заповядайте на 14, 15 и 16 ноември в зала 3 на НДК в София. Българското вино заслужава! 

Повече информация за събитието може да намерите на 2014taste.divino.bg. Билети за изложението, курсовете и майсторските класове може да бъдат купени тук.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност