Close search

Днес е Европейският ден за здравословно хранене и готвене

Днес е Европейският ден за здравословно хранене и готвене Днес е Европейският ден за здравословно хранене и готвене Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Деца от София ще се включат в отбелязването на днешния европейски ден за здравословно хранене и готвене.

Целта на инициативата е да насърчи здравословното хранене при децата. Тя се провежда във всички страни-членки на Европейския съюз. Организатори са представителството на Европейската комисия у нас и Евро-Ток България, в партньорство със Столичната община. 

За посланията, които се отправят към децата, разказва Ирена Димитрова от Столичната община: Едно от посланията, които ние успяваме да направим на този европейски ден, да отправим е съчетаването на нормите и правилата за здравословно хранене, което Евро-Ток успява да направи по изключително приятелски, с оглед и възрастовата група, за децата начин - с много игри, а разбира се, има състезателен и интересен момент, но и с послание, че здравословното хранене е свързано и с двигателна активност и той формира начин на живот. Ясно е, че само с регламент и със забрана това не е ефективно и работещо. Наистина Евро-Ток успява по един добър начин да инициира така посланията и интерактивните игри да станат работещи и приятни, т.е. не само забрани за училищните бюфети, но и желание и потребност с какво и как да се храним.

Източник: briagnews.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност