Close search

Днес е националният ден на Бургерите

Днес е националният ден на Бургерите Запознайте се с историята на бургера и се вдъхновете да измислите своя собствена Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Световният ден на бургера се чества всяка година на 28 май.

  • От къде произхождат бургерите?

Широко известен е фактът, че те са сред най-либимите храни на американците. Истината е, че името произхожда от Хамбург, град в Северна Германия. Германците, които емигрирали в Щатите, смилали пържолата, за да направят месото по-меко. Дълго време това ястие се наричало „Хамбурска пържола” и едва по-късно било променено на "Хамбургер".

От първата си поява в началото на 1880г. и до днес, те са сервирани и приготвяни по безброй начини. Бургерите намират място и се приспособяват бързо на всяко едно място по света.

  • Рекордни бургер факти:

- Средно, американците изяждат по три бургера на седмица и около 14 милиарда бургери годишно. Като количество, това е достатъчно, за да се обиколи Земята 32 пъти.

- Най-големият бургер в света е приготвен и изяден през 1982 година от около 10 хиляди души.

- Средно, американците изяждат по три бургера на седмица и около 14 милиарда бургери годишно. Като количество, това е достатъчно, за да се обиколи Земята 32 пъти.

- Най-големият бургер в света е приготвен и изяден през 1982 година от около 10 хиляди души.Най-скъпият бургер възлиза на $ 10,000 приготвен за годишнината на USocial.net. Парите от продажбата му са били дадени за благотворителност. В съставките му е имало специален сорт говеждо, трюфели и е бил покрит с 24 - каратова позлата.

Днес, без съмнение можем да създадем свой собствен и непобедим образ на бургера. Елвис Пресли обичал чийзбургери като добавял фъстъци към тях. Можел да изяде до осем наведнъж. 

Може да се дебатира, за това кой е най-добрия вид сирене, което подхожда най-много на чийзбургера. Може да преминете на италианска чабата или пък гурме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност